Standartet aspak të përshtatshme për  te tregtuar peshk dhe bulmet në mërkatën e re, pranohen jo vetëm nga tregtarët por edhe nga titullarja e AKU Hasije  Sadrija e cila kërkon nga Bashkia Shkodër që të plotësojë kushtet, veçanërisht duke pajisur kete treg me frigoriferë të posaçëm! Ndonëse në këtë treg pushteti vendor ka investuar miliona lekë, sërish ai nuk plotëson standartet e kërkuara

Drejtoresha e Autoritetit Kombetar Ushqimor Shkoder, Hasije Sadrija thotë se gjatë 3 muajve AKU ka ushtruar rreth 300 inspektime,. 13 raste jane ne shkelje ligjore dhe jane marre masa administrative me gjobë!

Pika kufitare Han i hotit mbetet nyjë lidhëse për tregtimin edhe në kushte te papërshtatshme e në jo pak raste pa certefikatë te origjines se mallit, për raste të tilla AKU paralajmeron se nuk do të ketë asnjë tolerim.

LEAVE A REPLY