Reparti i zjarrefikesve pritet qe te pajiset me nje tjeter zjarrefikese te re, dhurate e cila vjen nga Gjermania. Kjo do te ndihmonte kete institucion ne perballimin e situatave emergjente vecanerisht gjate sezonit veror. Shefi i sektorit operacional Ritvan Bushati kerkon nga Bashkia Shkoder shtim te numerit te efektiveve, pasi ne baze te territorit duhet qe te jene te pakten 100 zjarrefikes, nderkohe qe reparti punon vetem me 30 efektive.

Zgjerimi i repartit me efektive te tjere do ti jepte mundesi ketij institucioni qe te krijonte ministacione ne mbi Shkoder dhe zonen e nenShkodres, Stacione te cilat do te kursenin kohe dhe karburant, si dhe do te ndihmonion ne parandalimin e ngjarjeve.

Pavarsisht mungeses se logjistikes dhe burimeve njerzore, reparti i zjarrefikesve ka hartuar nje plan masash per senonin turistik kun je mjet do te jete i dislokuar ne Plazhin e Velipojes.

LEAVE A REPLY