Ndaloni së konsumuari! Ky ushqim shkakton kancerin më të rrezikshëm

0
3726

 

Hot dog-u është një nga ushqimet më të përhapura në botë. Në Amerikë konsumohen rreth 7 miliardë hot dog gjatë verës.

Ato u futën fillimisht nga emigrantët gjermanë në shekullin e 19-të dhe më pas u bënë shumë të njohura dhe të preferuara.

Por shkëncëtarët kanë vërtetuar se hot dog-u është shumë i rrëzikshëm për shëndetin e njeriut, ajo prodhohen në mënyrë artificial dhe nuk përmbajnë asnjë gjë natyrale.

Një hot dog përbëhet nga përzjerja e mishit të derit, viçit dhe pulës. Në përbërjen e tyre ka mbetje të këtyre kafshëve si kokë, këmbët, indet dhe lëkurat e tyre me yndyrë.

Gjatë përgatitjes ato përzihen më kimikatë të ndryshme, nitrat dhe kripë. Në të shtohen edhe erëza të ndryshme që i japin një shije më të mirë.

Ishte Universiteti i Hawait që paraqiti rezultate të tmerrshme nga provat e kryera. Sipas këtyre rezultateve, përdorimi i këtij produkti në masë, rrit rrezikun për kancerin pankreatik deri në 67%.

Studiuesit dolën në përfundim se përdorimi i substancave kimike si natriumi etj ishtë në sasi të madhe, gjë që vë në rrezik shëndetin e të gjithëve.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here