Më shumë se 300,000 britanikë kanë lene cigaren  për shkak të frikës së COVID-19 përkundër provave kontradiktore që nikotina mund të mbronte kundër koronavirusit, tregon studimi

Një sondazh britanik i botuar sot, zbuloi se deri në 300,000 britanikë – dy përqind e duhanpirësve kanë hequr dorë me sukses që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit.

Për më tepër, më shumë se gjysmë milioni (tetë përqind) janë përpjekur të frenojnë varësinë e tyre, 2.4 milion (36 përqind) kanë ulur konsumimin, dhe 27 përqind thanë se kanë shumë gjasa të hiqnin dorë përfundimisht.

Një e katërta e ish-duhanpirësve thanë se ata tani kishin shumë pak gjasa të rifillojnë duhanin.

Lajmi vjen pasi një studim zbuloi se përqindja e duhanpirësve në mesin e pacientëve COVID-19 ishte pesë përqind, një e treta e normës kombëtare prej 14.4 përqind.

Por një përmbledhje e 28 studimeve shkencore nga ana e akademikëve në Universitetin e Kolegjit Universitar në Londër, zbuloi se proporcioni i duhanpirësve midis pacientëve në spital ishte ‘më i ulët se sa pritej’.

LEAVE A REPLY