“Gushti i zjarreve !” Angoni: Ka shumë rëndësi mbështetja nga komuniteti !

0
465

 

 

Ne nje proncim per tv1- channel rreth situates se krijuar nga zjarret, Prefektja e Qarkut te Shkodres, Majlinda Angon, ka theksuar rendesine qe rritja e pergjegjesise se gjithe komunitetin ne çdo lagje e fshat per te parandaluar çdo rrezik per vatra zjarri. Ajo theksoi se deri tani gjendja eshte përballuar mire, por eshte shume e rendesishme qe vëmendja te jete maksimale deri sa te fillojne renia e temperaturave:

Angoni theksoi se 5 bashkite e Shkodres kane ne dispozicion 18 automjete zjarrfikëse, krahas focave te tjera te inkuadruara ne kete situate perfshi edhe ushtrine dhe helikopteret si ne rastin e Fush Arrezit, ku  kercenoheshin edhe shtepite nga zjarri:

Per asnje moment nuk duhet te nenvlehtesohet rendesia e informacionit ne kohen me te shpejte, sipas skemes se  rrjetit te koordinimit mes bashkive dhe strukturave ne terren:

Prefektja e Qarkut te Shkodres, Majlinda Angoni, ka pergezuar njesite vendore, zjarrfikësit, policine, ushtrine, personelin e zonave te mbrojtura dhe te angazhuarit  nga njesite administrative, per shpejtesine qe treguan ne shuarjen e vatrave te zjarrit ne Tarabosh, Tepe, Ana e Malit, Cukal, Puke, Fush Arrez,Vermosh e tjere. Aktualisht ne Qarkun e Shkodres ka nje vater zjarri, ne pyjet e Boges, e cila po mbahet nen kontroll nga zjarrfikësit e Malesise se Madhe.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here