Sunday, May 26, 2019

Semundjet tumorale, rreziku i larte

Semundjet tumorale konsiderohen te dytat pas atyre kardiaovaskulare per shpeshtesine dhe rrezikshmerine e tyre.Deri tani  numerohen rreth 14 milione raste te reja dhe 8.2...

Diabeti, semundja e shekullit

Diabeti po konsiderohet si semundja e shekullit e cila prek kryesisht moshat e dyta dhe te treta,  ku cdo dite shtohen rreth 3 apo...

Rishfaqja e epidemise se fruthit

Pas te dhenave te fundit se Shqiperia  rrezikohet te preket nga epidemia e fruthit qe ka shperthyer ne vende te ndryshme te Europes, Drejtoria...

Rritja profesionale tek bluzat e bardha

Rritja e nivelit profesional te bluzave te bardha mbetet nje angazhim i Urdherit te infermierit sikunder mbeshtetja e vazhdueshme e tyre. Takimi ne Lezhe...

Digjitalizimi i Sherbimit Shendetesor

Ministri i Shendetesise, Ilir Beqaj, i kërkoi Shoqates se Nefrologjise qe te perfshije ne Programin Kombetare te Prandalimit dhe Mjekimit te Semundjeve te Veshkave,...

Kontrolli shendetesor falas

Ne qendrat shendetesore te qytetit te Shkodres eshte rritur ndjeshem numri i vizitave per kontrollin baze qe ofrohet pa pagese per grupmoshat nga 35-70,...

Frenimi i ikjes se mjekeve specialiste

Për të frenuar rrjedhjet që po përjeton shendetesia shqiptare me largimin e mjekeve specialiste, ministria e shendetesise ka vendosur të aplikojë prej 1 Marsit...

Prej 2 javesh mungojne kartat e shendetit

Prej me shume se 2 javesh  te gjithe personat qe paraqiten neper  qendrat shendetesore  per marrjen e kartes se shendetit nuk arrijne te pajisen...

“Zemra”, shkaktarja e 50% te vdekjeve

Semundjet kardiovaskulare perbejne shkakun kryesor  te vdekjeve si dhe mbi  50% semundsherine e pergjithshme ne gjithe vendin. Kardiologu i Spitalit Rajonal Shkoder Edi Smajlaj...

Fatusha: Perballuam situate te veshtire

Drejtorisë se Shëndetit Publik Shkodër, i rezulton e suksesshme puna qe beri për vaksinimin kundër gripit dhe përballimin e situatës qe u krijua nga...

Artikujt e fundit