Wednesday, July 24, 2024
HomeAktualitetQytetaret per sherbimet e bashkise

Qytetaret per sherbimet e bashkise

-

Me një kampion sondazhi siç nuk kishte ndodhur asnjëherë më parë, me vetëm 196 gra dhe 199 burra të zonës rurale dhe asaj urbane, është organizuar një studim mbi përceptimin qytetar rreth ofrimit të shërbimeve nga bashkia Shkoder. Megjithatë edhe pse pak persona të pyetur gjetjet kanë rezultuar interesante, pasi mbi 43% e të anketuarve e vlerësojnë me nota jo pozitive shërbimin e ujësjellës –kanalizime, menaxhimin e mbetjeve urbane, taksat dhe tarifat vendore apo shërbimin e kujdesit shëndetësor parësor. Gjithashtu rekomandohet rritja e pagesës së ndihmës ekonomike dhe numrit të përfituesve nga strehimi social, por edhe ulja e taksave vendore si dhe përfshirja më e madhe e komunitetit. Eksperti i çeshtjeve vendore Shefqet Bruka jep sugjerimet e tij rreth këtyre gjetjeve dhe pikat ku duhet fokusuar vemendja.

Buxhetimi i bashkisë ka shkuar sipas nevojave të komunitetit thakryebashkiakja Ademi në fjalën e saj.

Por 1 vit pas marrjes së pushtetit ka ende shumë për tu bërë.

Projekti synon te nxise qeverisjen dhe politik-berjen gjitheperfshirese, te pergjegjshme e transparente ne nivel vendor e qendror dhe vjen i iniciuar nga instituti per demokraci dhe ndermjetesim me mbeshtetjen a ambasades se SHBA.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts