Eshtë Gjin Kola, banore i lagjes Çobaj pranë brigjeve te Bunës ne Luarsz te Velipojës, i cili tregon se deri ku mbërriti uji para pak ditësh. Bashkia Shkoder e kishte raportuar argjinaturën e Luarzit me rrezikshmëri te larte për përmbytje. Por, sipas banoreve, me këtë nivel nuk ka pasur arsye për gjendje alarmante, ne ndryshim nga viti 2011 ku lartësia e ujit këtu kaloi mbi një metër:

Rreziku i përmbytjes se Luarzit, sipas banoreve, vjen me se shumti nga Çasi:

Ndërsa sa i përket argjinaturës ne brigjet e Bunës nga Luarzi deri ne Pentar, ka nevoje te mbushet ne disa segmente, pasi është ndërtuar para shume dekadash dhe kane munguar ndërhyrjet për përforcimin e saj:

Lagjen Çobaj ne Luarze te Velipojes me rreth 40 familje, e ndane vetem lumi Buna me Reçin e Ulqinit perballe. Deri ne vitin 1990, kur kufiri kishte rregullat e tjera sigurie nga dy anet, kjo lagje ka qene thuajse e pamundur te vizitohej nga persona jashte brezit kufitar.

LEAVE A REPLY