Kunder ekstremizmit dhe radikalizmit fetar, Lani: Mediat nuk duhet te raportojne ne menyre te njëanshme

0
630

“ Komunitetet, media dhe shoqëria civile:parandalimi i ekstremizmit te dhunshem dhe radikalizmit fetar”. Mbi kete tem, Instittuti Shqiptar i medias zhvilloj nje bashkëbisedim ne biblioteken e universitetit “Luigj Gurakuqi” Shkoder. Perveç studenteve dhe pedgaove, moren pjese edhe perfaqesuesit e tre komuniteve fetare Shkoder dhe drejtues te organizatave joqeveritare. Drejtori i Institutit Shqiptar te Medias, theksoi se akoma ka mangësi ne media per raportimin problemeve qe kane te bejne me komunitetet fetare:

Ndersa Arjan Dyrmyshi i Institutit perr Demokraci dhe Ndermjetesim, tha se edhe Shqiperia u ballafaqua me disa probleme te cilat ishin harruar, siç ishte pjesëmarrja e disa invideve ne luftimet ne Siri:

Per analistin Lutfi Dervishi, duhet kuptojme se ekstremistet punojne ne disa menyra, qe vine duke i rafinuar ne funksion te qëllimeve te tyre:

Gjate këtij bashkëbisedimi, u vlerësua puna perbashket qe bejne komunitetet fetare te Shkodres per forcimin e unitetit mes gjithe besimtareve dhe denimin qe u bejne veprimeve ekstremiste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here