Traseja e re, peng i voneses se shpronësimeve, fermeret: Nuk besojme me, pa pasur vendimin me firme e vule…

0
780

Nese ky segment rruge prej 3.8 kilometer do te ishte asfaltuar, atehere i gjithe aksi i rruges se Velipojes nga Harku i Berdices deri tek kthesa e Rrjollit do te kishte përfunduar, dhe automjetet nuk do te kishin fare nevoje te kalonin permese fshatit Berdice e Mesme. Por punimet ketu u nderprene, pasi nuk eshte bere shpronësimi i  tokes se fermereve te kësaj zone. Dokumentacionet i kane paraqitur, por akoma nuk kane marre përgjigje, kur procedurat e shpronësimit duhej te kishin përfunduar  vitin e kaluar:

Pavaresisht se u kishin thene se nuk do te paguani para per dokumentet, ata kane deklarojne se kane paguar:

Toka e zene per trasen e rruges, dhe qe presin te shpronësohet, eshte konsiderueshme:

Nuk kane besim me fjale se do te shpronësohen, pa pasur vendimin zyrtar me firme dhe vule:

Perveç shpronësimit, kerkojne edhe ndertimin e kalimeve dhe rrugeve anesore:

Per shpronësimin e tokes se zene nga traseja e re e rruges Shkoder – Velipoje, eshte folur shume dy vitet e fundit, por ne terren pak gjera kane lëvizur. Ky segment prej 800 meter, ku nuk eshte punuar fare, permbledhe ne menyre figurative gjithe problematiken qe ka ne kete zone per shpronësimet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here