Friday, June 21, 2024
HomeAktualitetInformacion mbi situaten e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 23.11.2022,ora...

Informacion mbi situaten e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 23.11.2022,ora 14.00

-

• Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 14.00,shënon kuotën 7.98 m, (nga 7.93 m qe ishte ne oren 12.00) (Kuota max 8.70 m).
• Hidrometri i lumit Drin në orën 14.00,shënon kuotën 5.80 m, (nuk ka ndryshime nga ora 12.00) (Kuota max 7.50 m).

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 1365 Ha (nga 1375 Ha qe ishte ne oren 12.00)

Nj.A. Ana e Malit

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 850 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë

2. Rruga e Obotit ka presence uji 40 cm, eshte e kalueshme vetem me mjetet e ushtrise.
3. Ujësjellësi Oblika 1 dhe 2,si pasojë e përmbytjeve është jasht funksionit

Nj.A Dajç
1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 110 Ha, kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar.

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 125 Ha. kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Nj. A. Guri i Zi

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 80 Ha, kryesisht në fshatrat Kuç dhe Rrenc.
Verehet nje gerreyrje e tokave bujqesore ne bregun e lumit Drin ne vendin e quajtur Mali i Vukatanit, ne nje gjatesi prej 800 ml.

Nj.A.Bërdicë
Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 200 Ha, konkretisht në fshtrat Trush.

Familje të evakuara aktualisht dhe marrin sherbim ne konvikte:

Janë 10 familje, gjithsej 30 persona, si me poshte:

Lagj Nr 1 – 1 familje me 4 persona
Lagj Nr 4 – 2 familje me 6 persona
Nj.A Berdice – 2 familje me 5 persona
Nj.A. Guri zi -5 familje me 6 persona

Kane marre trajtim gjithsej ne konvikte :
14 familje me 43 persona

Kane kerkuar sherbim dhe ju eshte pergatitur akomodimi ( por nuk jane paraqitur):
10 familje me 30 persona

Nj. Administrative Bërdicë, 2 familje (8 përsona) te akomoduar tek te afermit

4 shtepi me presence uji (lagjia Ajasem).

Bashkia Shkodër është në gatishmëri me të gjithe kapacitetet e veta njerëzore, logjistike dhe akomoduese për ti ardhur në ndihmë popullates të rrezikuar nga pëmbytjet e shkaktuara nga reshjet e shiut dhe shkarkimet e hidrocentraleve.

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts