Thursday, August 22, 2019

Banka Botërore jep alarmin: Shqipëria vendi më i varfër në rajon....

  Banka Botërore, jep shifra alarmante për sa i përket varfërisë në vendin tonë. Sipas statistikave të fundit të bankës Botërore, Shqipëria renditet në vendin...

Paketa Fiskale -TVSH-ja, përjashtohet biznesi deri në 20 mln lekë në...

Në vitin 2018 bizneset e vogla do të përfshihen në skemën e Taksës së Vlerës së Shtuar. Në Paketën e re Fiskale, Ministria e...

Taksa për shtëpitë 0.05%, bizneset do paguajnë 0.15% të vlerës së...

Ministria e Financave ka vendosur që taksa për ndërtesat të jetë 0.05% për qytetarët dhe 0.15% për bizneset. Drafti zyrtar i projektligjit “Për taksat...

Arben Ahmetaj: Logjika për të shtrirë TVSH nga zero është antiinformaliteti.

Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, në një takim me biznesin e vogël deklaroi se të paktën 60-65 mijë biznese do të mbeten të...

Ndihma ekonomike,ndryshime dhe kategorite qe perjashtohen nga perfitimi

Për të vazhduar në skemën e përfitimit të ndihmës ekonomike, anëtarët madhorë të familjes duhet paraqiten çdo 3 muaj pranë administratorit shoqëror për të...

Fondi i OKB per Shqiperine,110 mln dollare

Organizata e Kombeve të Bashkuara disburson një fond prej 110 milionë dollarësh për Shqipërinë, në një program 5 vjeçar, ndërsa për vitin 2017 fondi...

Euro shenon renie ne tregun e brendshem

Prej gati dy javësh monedha e përbashkët po shënon rënie në tregun e brendshëm. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro këmbehej...

Gjyqtaret detyrohen te depozitojne ne banka cdo qindarka mbi 1.5 milione...

Pas mbajtjes për vite të tëra të vlerave të mëdha të parave cash nëpër shtëpi, gjyqtarët në Shqipëri detyrohen nga ligji i vettingut që...

Paketa fiskale 2018 – Peleshi: Mjetet e bordeve të anijeve do...

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Niko Peleshi, gjatë një takimi që zhvilloi me peshktarë në portin e ri të peshkimit në Durrës, tha...

OSHEE, kriza hidrike me pasoja për financat

Kriza hidrike nga mungesa e reshjeve ka patur pasoja jo të vogla për financat e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë. “Vetëm si pasojë e blerjes...

Artikujt e fundit