Tuesday, September 25, 2018

“Colors of Albania ne Marubi”

Pamjet e radha bardh e zi të Marubëve të ardhura ndër vite, u ndërthurën në mënyrë të veçantë me Shqipërinë e sotme plot ngjyra,...

“Triologjia e operas shqiptare”

“Triologjia e operas shqiptare”, e autorit Ferid Bala, eshte promovuar ne ambjentet e bibliotekes “ Marin Barleti “ te Shkodres. Ne kete veper behet...

Takim me shkrimtarin Canosinaj

Takim me shkrimtarin durrsak Viktor Canosinaj, ishte aktiviteti i radhes qe u organizua ne bashkepunim me biblioteken “Marin Barleti”.  Ky ishte takimi i pare...

“Tingellimet e qytetit tim”.

“Tingellimet e qytetit tim” eshte shfaqja poetike e organizuar ne gjimnazin 28 Nentorin, ne nderim te personalitetit te shquar te letrave dhe kultures shqiptare,...

“Piter Pan” i le vendin nje tjeter premiere

Ndonese teatri per femije kishte munguar prej vitesh, qe me premieren e saj shfaqja “Piter Pan”  ka mbajtur te mbushur teatrin “Migjeni” per 14...

“Marubi del nga muzeu”

“Marubi del nga muzeu” eshte aktiviteti i organizuar  ne diten nderkombetare te muzeve ne shkollen “Liria”. Per here te pare ky muze del nga...

Filmi “Burrneshat”, drame nga Teatri i Athines

Kane udhëtuar nga Athina për ne Shkoder, qe te takojnë aktorin Bruno Shllaku ! E kane njohur nepermjet filmit “Burrneshat”, qe dy vite me...

“Une jam Çameria”

Brenda nje muaj, tragjedia çame ne skenen e teatrit “Migjeni” me dramen “Amaneti” e Odise Plakut, për te cilen kane filluar provat me bashkeregjisore...

Demtimi i Trashegimise Kulturore

Trashëgimia Historike Kulturore edhe ne Kosove, e kryesisht ajo qe identifikohet me ndërtimet, ka pësuar dëme te pariparueshme. Nga mbi 350  objekte ne Prizren...

Te pasurosh biblioteken e shkolles

Ne mund ti sigurojme vetë librat e bibliotekes sonë. Me këtë qellim nxenesit e shkolles Beselidhja në Lezhë kanë ndermarrë një inisiativë për mbjelljen e...

Artikujt e fundit