Wednesday, May 22, 2019

Harta/ Shqiptarët populli me përqindje të ulët vegjetarianësh në botë

Vegjetarianizmi ka treguar të jetë një e mirë për planetin, duke qenë se zvogëlon kërkesën për mish, ndoshta duke përmirësuar mirëqenien e njerëzve,...

Shenjat që jep trupi 1 muaj para atakut në zemër

  Në Shqipëri, 9000 njerëz vdesin çdo vit për shkak të sëmundjeve të zemrës. Ataku në zemër është një nga sëmundjet më të përhapura të...

MJALTI I MARESË, NJË KRYEVEPËR E RRALLË E SHQIPËRISË

  Mjalti i Maresë është konsideruar prej shekujsh si Magjistari i Shëndetit të Mirë. Ky lloj mjalti është unik dhe gjendet me shumë vështirësi në të...

KLSH: Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nuk garanton sigurinë ushqimore, ja shkeljet

Kontrolli i Lartë i Shtetit, në zbatim të programit të auditimit nr. 29/1, datë 10.04.2017 ka përfunduar auditimin e performancës “Siguria Ushqimore” në...

I nxehti rrit problemet mendore

  Preçi: Jane shtuar vizitat dhe shtrimet e pacienteve   Temperaturat e larta po ndikojne negativisht edhe tek personat me probleme mendore, ku rastet e paraqitura...

Alarm në Europë për vezët e prekura nga lëndët toksike. Mbyllen...

Miliona vezë janë tërhequr nga dyqanet dhe magazinat në Gjermani, Holandë dhe Belgjikë, pasi u zbulua se përmbajnë nivele të larta të një insekticidi...

Dita Boterore e luftes kunder Kancerit

Pas semundjeve kardiovaskulare, ato tumoriale renditen të dytat për nga numri i të prekurve në të gjithe vendin. Vitet e fundit edhe në Shkoder...

Temperaturat rrisin numrin e vizitave

Ndryshimi i menjehershem i temperaturave eshte reflektuar tek me te veglit. Numri i vizitave ne pediatrine e spitalit rajonal te Shkodres eshte rritur dhe...

Dhuroni gjak, shpetoni nje jete

  Nje seance dhurimi gjaku, ne ndihme te semureve talasemike, te dializes, personave me hemoragji nga traumat, etj, eshte organizuar me student, padagoge, qytetare dhe...

Proçesi i vaksinimit te fruthit e rubeoles

Vazhdon intensivisht fushata e vaksinimit ndaj fruthit dhe rubeoles me grupmoshat e viteve te lindjes 80-90, ne te gjitha qendrat shendetesore te Qarkut Shkoder. ...

Artikujt e fundit