Wednesday, July 17, 2024
HomeAktualitetFederata e paqes universale ne Shkoder

Federata e paqes universale ne Shkoder

-

Shqiptarët duhet të rrëzojnë tezat e bashkimit kombëtar pasi një gjë e tillë në kontekstin e sotëm politik dhe historik nuk mund të ndodhë, por hyrja në Bashkimin Europian na e mundëson një bashkim të tillë. Kështu u shprehen anëtarët e këshillit shqiptar të federatës universale te paqes gjatë takimit që zhvilluan në Shkoder rreth “Identitetit dhe integrimit – si faktorë të paqes dhe zhvillimit”. Ata parashtruan problematikat që kanë sot trojet shqiptare që nga korrupsioni, ndasitë e forta politike dhe klanet që dëmtojnë të ardhmen dhe integrimin.

Një nga pikat që ne kemi çfarë ti tregojmë Europës si vlerë është harmonia fetare, por edhe atë duhet ta ruajmë nga ndikimet e jashtme.

Federata e Paqes Universale është një aleancë globale e udhëheqësve të jetës politike, akademike, fetare, shoqërisë civile etj të cilët në fund hartuan edhe një rezolutë që do t’i paraqitet dy qeverive, asaj Shqiptare dhe të Kosovës.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts