Sunday, July 14, 2024
HomeAktualitetMedia dhe te drejtat e femijeve

Media dhe te drejtat e femijeve

-

Mbrojtja e te drejtave te femijeve bazuar ne legjislacionin shqiptar e konventat nderkombetara si dhe menyra se si kjo reflektohet ne media, ishte objekti i seminarit qe Instituti i Medias zhvilloi me gazetaret ne Shkoder. Ne ketë seminar u theksua se akoma janë te shumta rastet ne media kur nuk tregohen kujdes ne pasqyrimin e problematikes se femijeve, ndaj te cileve s’kursehen as te dhenat personale. Juristja për femijet, Ledia Muraku, lektore ne ketë seminare, tha se jo vetem media, por te për te drejtat e femijeve ka probleme qe ne familje:

Ndersa duke u ndalur ne veçanti për menyren e pasqyrimit te problemeve te femijeve ne media, Muraku u shpreh:

Shkodra eshte perfshire ne nje projekt pilot për monitorimin e femijeve endacake, te cilet nuk janë te paket, veçanërisht ata nga komuniteti rom. Ne seminar u kërkua qe media lokale ta shtoje kontributin ne ketë drejtim, por duke treguar gjithnjë kujdes qe ky pasqyrim te jete sa me korrekt.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts