Thursday, September 21, 2023
HomeAktualitetBlegtoria, kujdes lindshmëria ne ketë situate

Blegtoria, kujdes lindshmëria ne ketë situate

-

Deri tani ngricat nuk janë shoqëruar me pasoja te dëmshme ne sektorin e blegtorisë se Qarkut te Shkodrës. Specialistet e këtij sektori thonë se fermerët si ne zonat malore ashtu dhe ne fshatrat e Nënshkodrës, kane qene te pergatitur me bazën ushqimore për një situate te tille. Veterineret janë pranë fermerëve, dhe po e monitorojnë gjendjen nga afër:

Nëse situata me ngrica zgjate, atëherë mund te ketë pasoja tek lindshmëria e deleve dhe dhive, ndaj veterineret do te asistojnë ne ketë periudhe:

Kraja ka edhe një thirrje për fermerët e sektorit te blegtorisë:

Drejtoria e Bujqësisë dhe Ushqimit Shkodër, ka ngritur një grup pune për ketë situate, i cili po trajton nga afër problemet qe kane te bëjnë si me blegtorinë ashtu dhe bujqësinë.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,869FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts