Thursday, March 30, 2023
HomeAktualitetLaguna e Kune-Vajinit,perla e Lezhes

Laguna e Kune-Vajinit,perla e Lezhes

-

 

Jaku: Duhet te mbrohet nga shteti, eshte pasuri e rralle

Laguna e Kune-Vajinit është një nder perlat natyrore të Lezhës.  Një zonë që ja vlen të vizitohet për vlerat e rralla që ka dhe larmishmerine e habitateve. Peisazhi që
të shfaqet përpara është i mrekullueshem dhe nuk ngopesh nga bukuria dhe qetesia që ofron ky vend. Specialisti i mjedisit Jak Gjini tregon se në këtë lagunë studiuesit kanë numeruar qindra shpendë, kafshe dhe bime që kanë terhequr vemendjen e vizitoreve.

Ndryshimet klimaterikë kanë bërë që të shfaqet edhe erozioni i cili po kërcenon lagunen, ndaj sipas Jakut duhen marrë masa për të ndaluar avancimin e detit

Mes detit dhe lagunes ndodhet ishulli i Kunes, një zonë e rendesisë së vecantë dhe që mbrohët nga shteti, ku ndalohen vizitoret për të lënë natyren të veproj lirshem. Ky ishull tregon specialisti i mjedisit sherben si një maternitet për furnizimin e pjeses tjeter me shpend dhe kafsh.
Laguna e kune-Vajinit vizitohet ne cdo stinë, e megjithatë interesi më i lartë është gjatë sezonit të veres ku dhe numeri i viztoreve është më i lartë.

 

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,757FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts