Wednesday, August 22, 2018

Dhuroni gjak, shpetoni nje jete

  Nje seance dhurimi gjaku, ne ndihme te semureve talasemike, te dializes, personave me hemoragji nga traumat, etj, eshte organizuar me student, padagoge, qytetare dhe...

Proçesi i vaksinimit te fruthit e rubeoles

Vazhdon intensivisht fushata e vaksinimit ndaj fruthit dhe rubeoles me grupmoshat e viteve te lindjes 80-90, ne te gjitha qendrat shendetesore te Qarkut Shkoder. ...

Dita nderkombetare e hipertensionit

17 maji shenon diten nderkombetare te hipertensionit,  e cila ka nje perhapje te gjere ne mbare boten, ku cdo vit shenon 1.9 milione te...

Dita nderkombetare e talasemise

“Dhuro gjak, shpeto nje jete”! Eshte ky apeli qe bejne mjeket, ne diten nderkombetare te talasemise. Kjo eshte nje semundje gjenetike qe ndahet ne...

Ne kuader te dites boterore te astmes

Te semuret me astme ne vendin tone kane njohur rritje vitet e fundit. Sipas statistikave zyrtare te shendetit, ne Qarkun e Shkodres jane te...

Shkoder, rritet numuri i te semureve me veshka.

Ka nje tendence ne rritje persa i perket numurit te semureve  me probleme te veshkave dhe qe po prek te gjitha grupmoshat, kryesisht ato...

Ç’rregullimet mendore, shtohen vizitat

Prej 2 muajsh te semuret kronike te shendetit mendore iu eshte ofruar mundesia per te marre mjekimin baze falas nga sherbimi social, pasi prej...

Rikthehet ne funksion ekoja abdominale

Rikthehet ne funksion ekoja abdominal digitale 3dimensionale ne qendren shendetesore nr 3 ne Shkoder, e cila prej disa muajsh kishte pesuar defekt. U desh...

Rritet numri i te prekurve me alergji

Ardhja e pranveres , luhatjet e temperaturave dhe celja e luleve ka sjelle shqetesime tek  pacientet alergjike duke rritur ne kete menyre numrin e...

Semundjet tumorale, rreziku i larte

Semundjet tumorale konsiderohen te dytat pas atyre kardiaovaskulare per shpeshtesine dhe rrezikshmerine e tyre.Deri tani  numerohen rreth 14 milione raste te reja dhe 8.2...

Artikujt e fundit