Sunday, July 21, 2024
HomeAktualitetUdhëtim i frikshëm ne Puke – Vau Dejes!

Udhëtim i frikshëm ne Puke – Vau Dejes!

-

Është i frikeshem udhëtimi gjate natës ne rrugën Puke – Vau Dejës dhe anasjelltas, 40 kilometër e gjate…..
Është nder rrugët malore te vendit tone me më shume kthesa te rrezikshme por qe mungon sinjalistika fosforeshente ! Kjo e bën udhëtimin te rrezikshëm ne orët e natës, pasi nëse drejtuesi i mjetit nuk tregohet maksimalisht i kujdesshëm , mund te përfundojë ne gremine…….
Sidomos ne segmentin Puke – Gomsiqe, nuk ndeshe as edhe një orientues fosforeshent, por edhe ne pjesën tjetër deri ne Qafa Laç te Vau Dejës,prezenca e tyre është mjaft e rralle. Edhe ato qe kane qene, janë dëmtuar…..
E ndërsa vëzhgojmë për sinjalistiken, pa pritur detyrohemi te ndalojmë ne segmentin Qafe Çele. Rruga ne ketë pike është shembur, poshtë secilës vazhdon gremina……….
Operatorit i duhet te pozicionohet me shume kujdes për te fiksuar pamjet, pasi shembja duket se do te zgjerohet dhe e papritura mund te ndodhe ne çast…..
E leme pas ketë germalle me shpresen se nuk do te vonoje ndërhyrja e Autoritetit Te Rrugeve te Veriut për riparimin e saj, dhe vazhdojme drejte Vau Dejes…….
Edhe pse kthesat pasojne njera tjetren, mungesa e fosforishtenteve tashme nuk te ben me përshtypja pasi u mesuam pa pranine e tyre ketë udhëtim, ndonëse mund te kushtojne jeten…..

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts