Sunday, July 21, 2024
HomeAktualitetPër 2 km tub, 4200 banore pa uji !

Për 2 km tub, 4200 banore pa uji !

-

Për nje tub jo i me te gjate se 2 km, rreth 4200 banore te fshatit Bardhaj nuk furnizohen me uje te pijshem, nje histori kjo 25 vjeçare, sipas banoreve te këtij fshati:

Nuk e kerkojne ujin neper shtepi, por si fillim deri ne qender te fshatit, prane qendres shendetesore, e cila nga mungesa e ujit eshte ne meshiren e kesaj shisheje… !Jo me larg se 2 kilometer ne nje koder, ndodhet burimi i ujit. Rruges për tek ky burim, ndeshim banore me karroca dore qe transportojne ujin e mbushur ne shishe. Njeri prej tyre, Besnik Hyseni, na prezantohet si kryetar i PS te fshatit:

Vazhdojme udhëtimin drejte burimit te ujit,qe pretendojne banoret. Tome Teliqi e ka shtepine fare prane. Para 5 vitesh ai ka shtrire nje tub te gomuar rreth 1 km gjatesi dhe e ka sjelle ujin e pijshem deri ne ketë pike. Ketu vine dhe furnizohen me uje banore qe banojne edhe tek ish – kombinati i drurit, mbi 3 km larg !

Komenti eshte i tepert, 25 vite nuk kane mjaftuar për te instaluar nje tub me gjatesi 2 km, qe te furnizohet me uji nje fshat si Bardhaj, fare prane qytetit te Shkodres !

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts