Friday, December 8, 2023
HomeAktualitetShkoder – Hani Hotit, asnjë nënkalim !

Shkoder – Hani Hotit, asnjë nënkalim !

-

Superstrada nga Shkodra deri ne Hanin e Hotit, 35 km, megjithëse kalon permes zonave te banuara, nuk ka asnjë mbikalim dhe as nënkalim ! Eshte nder rruget e vendit tone me qarkullim te dendur automjetesh gjashte 24 oreve, pasi e lidhe Shqiperine me Malin e Zi dhe Evropen. Fatkeqesisht aksidentet nuk ka qene te paketa, disa prej te cilave edhe me viktima. Banoret e fshatrave ne dy anet e saj, e shprehin shqetësimin për mungesen e mbikalimeve apo nënkalimeve, sidomos ne zonat ku popullsia eshte me e madhe:

Sipas banoreve, me te domosdoshme ne kushtet e kesaj zone, janë nënkalimet pasi sherbejne si për lëvizjen e kembesoreve ashtu dhe te kafsheve, pa patur nevoje qe te kalojne ne superstrade:

Superstrada Shkoder – Hani i Hotit përfundoi se ndertuari ne vitin 2012 ! Me përjashtim te dy mbikalimeve për shkak te linjes hekurudhore, nuk u projektuan te tjera. Por kjo nuk do te thote aspak qe specialistet e Autoritetit Rrugor Kombetar dhe ata te qarkullimit rrugor, te mos vleresojne me shqetësim ketë zone për ndertimin e nenkalimeve, ne funksion te masave për rritjen e sigurise rrugore dhe parandalimin aksidenteve.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts