Thursday, November 30, 2023
HomeAktualitetDermatoza, 5000 doza vaksine për 5 dite

Dermatoza, 5000 doza vaksine për 5 dite

-

Ka filluar faza e dyte e vaksinimit te gjedhit, për parandalimin e infeksionit te dermatozës. Ajo është shfaqur ne disa fshatra te Bashkisë Vau Dejës, dhe ne Dajç e Velipoje. Janë 5000 doza dhe brenda datës 10 dhjetor mbërrijnë edhe 10 mije doza te tjera, për te përfunduar kështu vaksinimin e gjedhit ne gjithë Qarkun e Shkodrës.

Kraja tha se po marrin te gjitha masat, qe do mos ketë raste qe gjedhet e prekura te dërgohen ne njësite e tregtimit te mishit:

Ne Qarkun e Shkodrës janë evidentuar 300 gjedhe te prekura nga dermatoza, ku 51 kane ngordhur. Fermerët qe janë dëmtuar, do te kompensohen nga Ministria e Bujqësisë:

Drejtori Kraja theksoi se dermatoza nuk përbën rrezik për jetën e njerëzve, pasi ky është një infeksion qe vepron vetëm tek gjedhet, ndaj nuk ka kurrfarë arsyeje për panik. Deri tani ne qarkun e Shkodrës janë vaksinuar 26.500 krerë gjedhi, dhe me vaksinimin edhe te 15 mije te tjerëve, mënjanohet plotësisht rreziku nga dermatoza.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts