Friday, October 7, 2022
HomeAktualitetPrefekti i pergjigjet “te permbyturve”

Prefekti i pergjigjet “te permbyturve”

-

Banorët e zonave të përmbytura t’i drejtohen gjykatës me një padi ndaj OSHEE dhe institucioneve qeveritare për dëmshpërblimin e demeve te shkaktuara nga vërshimi i ujrave. Ky është sugjerimi që u jep prefekti Paulin Radovani, në përgjigje edhe të kërkesave që ato parashtruan gjatë protestave të zhvilluara ditë më parë. Radovani thotë se ai i ka konsumuar rrugët ligjore për çeshtjen e përmbytjeve, ndërsa i sugjeron banorëve të mos bien pre e lojrave politike që bëhen me këtë fenomen.

Grevat e paralajmëruara të banorëve, Radovani nuk i sheh si zgjidhje.

Ligjërisht ai jep edhe shifrën e borxhit që shteti i ka njohur këtyre familjeve të dëmtuara në vitet 2010 – 2011.

Protestat e banorëve të zonës së nënshkodres dhe disa lagjeve të qytetit janë rikthyer këtë fillim viti, ku qeverisë i është lënë afat data 25 janar për kthimin e një përgjigje, në të kundërt ata nisin greven e urise.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,518FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts