Tuesday, August 16, 2022
Homesociale17 Institucione Kundër Dhunës ne Familje

17 Institucione Kundër Dhunës ne Familje

-

17 institucione ne Qarkun e Shkodrës dhe disa organizata joqeveritare kane nënshkruar marrëveshjen për reagimin e koordinuar kundër dhunës me baze gjinore. Kjo veprimtari do te koordinohet nga Bashkia si institucioni qe ka pergjegjesine ne funksionimin e sistemit te referimit për rastet e dhunës ne familje.Ky sistem shtrihet edhe ne njësite administrative:

Nuk do te mungoje ndihma nga Shoqëria Civile, por edhe fondet nga Qeveria

Kërkohet përmirësimi i punës për lëshimin e urdhrave te mbrojtjes:

Nuk do te mungoje as angazhimi i drejtuesve te Prefekturës:

Gjate vitit te kaluar ne Shkodër janë evidentuar 60 raste te dhunës ne familje, ku 17 gra dhe 9 fëmijë janë trajtuar ne qendra rezidenciale

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,434FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts