Friday, May 24, 2024
HomeAktualitet“Organizimi komunitar, sfidë e qeverisjes”

“Organizimi komunitar, sfidë e qeverisjes”

-

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim ka ndërmarrë organizimin e një serie tryezash diskutimi në 12 bashkitë qendër qarku në lidhje me “Organizimim komunitar si sfidë e qeverisjes” në kuadër të zbatimit të Ligjit “Për Vetëqeverisjen Vendore”. Qëllimi i këtij takimi është të sensibilizojë si dhe të nxisë diskutimin me aktorët lokal publik dhe jopublik në lidhje me ngritjen dhe funksionimin e strukturave komunitare.

Lidhur me proçedimet penale që policia po i bën kryepleqve në fshatra mbi parcelat e gjetura me kanabis, Kroni sqaron se keshilli bashkiak duhet të përcaktojë detyrat.

Nisma propozon një kulturë qeverisese ndryshe që shkon drejt qytetarit dhe nga ana tjetër kërkon një qytetari aktive dhe gatishmeri për kontribute nga vetë qytetarët.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts