Wednesday, May 29, 2024
HomeAktualitetPerfundoi kompensimi i fermereve per dermatozen

Perfundoi kompensimi i fermereve per dermatozen

-

Me ndarjen e 76 krereve lope fermereve te Bashkise Vau Dejes dhe te disa fshatrave te Nenshkodres, përfundoi kompensimi i tyre ne ketë qark për demet qe u shkaktoi dermatoza vitin e kaluar. Kjo semundje  preku 178 krere lope ne Qarkun e Shkodres, dhe te gjitha u zevendesuan nga Ministria e Bujqesise me lopen e races Xhersej te blere ne Danimarke.Procedurat e ndarjes u bene me short mes fermereve , mbi bazen e numerave qe shoqeronin çdo krere dhe karten e identitetit te secilit prej tyre.

Fermerit nga Kuçi, Ramiz Dibra, dermatoza i demtoi 3 krere lope. Gjate fazes se pare te shpërndarjes mori nje krere, ndersa ketë radhe edhe dy te tjera. Ai thote se keto pershtaten mjaft mire me kushtet e zones se Shkodres.

Veterineri Voc Ndou, theksoi se vazhdon kontrolli i lopeve, pasi dermatoza gjithnjë eshte rrezik për gjedhin.

Për ketë arsye, po vijon vaksinimi edhe ketë vit,thote drejtori i Bujqesise, Mustaf Kraja:

Fermeret e Qarkut te Shkodres kane 45 mije krere gjedhi te shpërndara ne nje territor mjaft te hapur, por eshte arritur qe te gjitha te mbulohen nga shërbimi veterinar.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts