Wednesday, August 17, 2022
HomePolitikëMinistrja e Financave: Do të rregullojmë pagat për fundjavat, turnet e dyta...

Ministrja e Financave: Do të rregullojmë pagat për fundjavat, turnet e dyta dhe të treta

-

Ministrja e Financave, Delina Ibrahimaj, deklaroi sot se nga 1 qershori ndryshon ligji i tatimit mbi të ardhurat. Teksa foli për rezultatet e njësisë Anti-informalitet, Ibrahimaj paralajmëroi bizneset që nuk deklarojnë pagat e punonjësve.

Ajo foli edhe për një ligj të ri, ku do të korrektohen dukuritë si mospagimi i turneve të dyta apo të treta si dhe ditët në fundjavë.

Nga data 1 qershor do të paraqesim ligjin e ri të tatimit mbi të ardhurat që do targetojë profesionet e lira, ato që sot individët çelin biznese ua shesin të tjerë bizneseve si shërbime duke eliminuar pagesën e taksave. Kjo nuk do jetë më e mundur se ne baze të ligjit profesionet e lira do të paguajë tatimin.

Dikuria e korrektimit të pagave, apo dhe dukuria e mospagesës për turnet e dyta, gjatë fundjavës, apo turnet e treta, janë dukuri të përhapura në 10 mijë tatimpagues. Duhet të përqendrohemi në analiza risku. Dua t’u bëj thirrje tatimpaguesve në fushën e sigurisë, të siguracioneve që mos ta përdorin bonusin me qëllim fshehjen e pagesës së detyrimeve tatimore. Të përdorin ato forma pagesash që janë të parashikuara në ligj. Tregu i sigurimeve ka dhe tregje të tjera të ngjashme. Kjo analizë na shërbeu për të hedhur më shumë dritë”, tha Ibrahimaj.

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,434FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts