Friday, July 20, 2018

Tatimet nuk mund të vëndosin gjoba për të vetëpunësuarit mbi 16...

Administrata tatimore informon të gjithë tatimpaguesit persona fizikë të vetpunësuar se në rastin kur nga verifikimi dhe kontrolli në vendndodhjen e aktivitetit të personit...

PAS MIRATIMIT TË BUXHETIT, JA SA TAKSA DO PAGUAJNË BIZNESET DHE...

  Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar mbrëmë buxhetin e shtetit për vitin 2018. Buxheti u miratua me 74 voto pro. Por, sa janë taksat që pritet...

Banka Botërore: Nuk u jepen në çdo rast koncesionet privatëve

  Një opinion lidhur me Partneritetin Publik-Privat në Shqipëri ka dhënë dje edhe Banka Botërore, natyrisht në një nivel shumë më profesional se sa debatet...

Grafiku rajonal i pasurisë/ “Shqiptarët, serbët maqedonasit më të varfërit në...

Shqipëria është shembulli tipik i një vendi që vuan nga “mallkimi i pasurive”, teksa pasuritë e mëdha natyrore, qoftë burime minerare, bregdet, liqene apo...

TATIMET, SEKUESTRO PËR 18 MIJË BIZNESE BORXHLIE, MBLEDHIN DETYRIMIN ME FORCË,...

  Drejtoria e tatimeve ka përditësuar listën e tatimpaguesve me detyrime të papaguara në afat, ndaj të cilëve Administrata Tatimore, ka vendosur marrjen e masave...

Genti Sejko: Sistemi bankar i sigurtë

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Genti Sejko ka shmangur sot përgjigjet mbi aksionerët offshore të Abi Bank, e cila ka një nga drejtuesit kryesorë...

Klosi: Taksë zero për ivestitorët e kontratktuar me operatorë me 5 yje

  Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi ishte sot I pranishëm në komisionin parlamentar të Veprimtrarisë Prodhuese për të paraqitur buxheitn e kësaj ministrie për...

Adrian Civici: E pamundur që buxheti i një shteti të shërbejë...

Eksperti i ekonomisë Adrian Civici ka komentuar buxhetin e vitit 2018. Në rubrikën “Opinion” në “News24”, ai thotë se praktikisht është e pamundur që...

Instat/Shqiptarët transferuan në Evropë 113 mln euro në 2016

Transfertat hyrëse dhe dalëse të individëve në Shqipëri me vendet e Evropës, ato të BE dhe jashtë saj, arritën në vitin 2016 me mbi...

BERZH HAP “THESIN”, DERDH 70 MILION EURO PËR TURIZMIN NË 4...

  Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim do të financojë 70 milionë euro në projekte publike, por edhe private, për të mbështetur turizmin në 4...

Artikujt e fundit