Sunday, December 10, 2023
HomesocialeTribune e tre komuniteteve fetare

Tribune e tre komuniteteve fetare

-

Kane ardhur disa dite për vizite ne Shkoder, por nuk mund te ktheheshin ne Itali, pa u njohur me aspekte te mirëkuptimin nderfetar, qe kishin degjuar për Shqiperine. Për ketë qellim u zhvillua nje takim me prezencen e perfaqesuesve te tre komuniteteve fetare, ku u fol për tolerancen,dialogun dhe distancimin besimtareve nga dhuna. Ne ketë pike u ndal me gjate perfaqesuesi i myftinise, Lavdrim Hamja:

Ndersa famullitari kishes ortodokse, At Nikolla Petani, tha se shembulli me i mire ishte prania e tyre ne ketë tryeze:

Padre Mario Imperatori, perfaqesues i Seminarit te Jezutive, vlerësoi faktin se dialogu nderfetar ne Shqiperi eshte institucionalizuar me veprimtari te perbashketa te komuniteve fetare:
Me miqte mysliman dhe urtodokeset ka 8 vjet qe kemi institucionalizuar dialogun nderfetar. Kemi ftuar here pas here miqe mysliman, qe kane prezantuar për fene myslimane. Po keshtu kemi nje bashkëpunim te mire edhe ne Tirane mes fakultetit katolik, dhe atij islam. Veprimtarite e perbashketa mes nesh janë te shpeshta, ku reflektojme ide për forcimin e besimit tek zoti. Ne nentor do te zhvillojme aktivitetin e perbashket te tre komuniteve fetare me teme: Njeriu i krijuar me imazhin e ZOTIT !
Takimi vijoi gjate me pyetje e ndërhyrje nga te rinjte, interesimi i te cileve për mirëkuptimin e komuniteve fetare ne Shkoder, ishte i dukshem.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts