Sunday, February 25, 2024
HomesocialeTradita e riparimit te biçikletave

Tradita e riparimit te biçikletave

-

Në një kohë kur teknologjia po na sfidon thuajse në të gjitha drejtimet dhe sot mjetet e levizjes janë të shumta, në qytetin e Shkodres tradita për biçikletën është ruajtur me fanatizëm. Kudo në rrugët e kryeqendres së veriut, qytetarë të të gjitha moshave i sheh teksa levizin me biçiklete, e cilësuar ndryshe si dashuria e Shkodranëve. Kësaj tradite qendra e Bashkimit Evropian në bashkepunim me grupimet ambjentaliste në kuadër të javes Evropiane të Levizjes, i kushtoi një workshop me te rinjte e shkollave për riparimin e biçikletës.

Kujtim Mesi i ka kushtuar 30 vite të jetës së tij ketij profesioni dhe sot pengu i madh është se të rinjtë kanë shumë pak interes për të ruajtur traditën.

Simbolikisht organizimi i ketij takimi u bë në sheshin përpara kafes së Madhe që dikur sherbente si pikë takimi për Shkodranët, të cilët edhe sot ruajnë fort këtë traditë, duke u renditur ndër qytetet e para në Europë për përdorimin e biçikletës.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts