Thursday, August 11, 2022
HomeSportEdukimi anti-doping i te rinjve

Edukimi anti-doping i te rinjve

-

Parandalimi i përdorimit te substancave dobing nga te rinjt dhe veçanërisht nga sportistet, ishte tema e nje takimi informues te Komitetit Kombetar Anti – Dobing me mesuesit e përgatitjes fizike te shkollave te  Shkodres. Kjo ne kuadrin e programit te UNESKO-s për ketë qellim, qe zbatohet ne gjithe boten. Nuk kane qene te paket edhe sportistet shqiptar, qe për shkaqe te ndryshme, me se shumti nga mungesa e njohjes dhe informacionit, kane përdorur substanca te tilla dhe janë ndëshkuar me pas nga organizmat nderkombetare te sportit:

Entri Çaku, specialist ne Drejtorine Rajonale Arsimore, thote se ne Shkoder si nje vater e  përgatitje e sportisteve,  eshte e domosdoshme qe jo vetem mesuesit e edukimit fizik, por edhe trajneret e moshave te përcjellin tek te rinjt rendësine qe ka lufta anti- dobing për shëndetin dhe karrieren e tyre sportive.      Ne ketë takim u theksua për ngritjen e kapaciteteve ne çdo shkolle, për edukimin anti-dobing dhe ndergjegjesimin e vazhdueshem te te rinjve për rrezikshmerine e ketyre substancave.

Related articles

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,431FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts