Wednesday, May 22, 2019

“Fajtor pa faj” ne “M. Koliqi”

Ajo që ka kaluar kisha katolike në periudhën e komunizmit, ishte një nga periudhat më të errëta dhe të vështira në historinë e Shqipërisë....

Shkodra, nje jete me biçikleten

Një histori që flet dhe vjen e freskët edhe sot teksa sheh se si ka evoluar jeta e një qyteti. Përmes imazhit fotografik, si...

Tradita e bukur e biçikletes

Përtej punës së pakët të institucioneve ndër vite, Shkodra dhe qytetarët e saj kanë ditur t’i ruajnë mjaft bukur disa prej traditave të hershme...

Pjese letrare nga krijimtaria e martireve

Nxënësit e shkollës “At’Pjeter Meshkalla”, “Te shtunën Tematike-Letrare” e organizuan ne sallën “Kardinal Mikel Koliqi”, nëpërmjet një veprimtarie...

Dom Ernest Troshani kremton meshën e parë si kardinal

Dom Ernest Troshani ka kremtuar meshën e parë nën petkun e kardinalit. ka qenë një nga festat e veçanta që ka kryeqendra e veriut,...

Dhurata e Kumbaro per “Zojen e Shkodres”

Ka zgjedhur festën e “Zojës së Shkodres” pajtores së qytetit dhe mbarë vendit që t’i japë lajmin e gëzueshëm të gjithë besimtarëve të Krishterë....

Proçesioni me figuren e Zojes

Lutje dhe këngë kushtuar pjatores së qytetit. Kështu i nisi festimet e Zojës së Shkodres, kisha katolike. Nga katedralja e Shën Shtjefnit në procesion...

“Rrënjët islamike të Evropës”

Libri Rrënjët islamike të Evropës", i autorit Massimo Jevolella dhe i përkthyer nga studiuesi Zija Vukaj u prezantua përpara një auditori të përzgjedhur nga...

NE 85 VJET MBI 60 VITE KRIJIMTARI

Ne 85 vjetorit te ditëlindjes se shkrimtarit dhe dramaturgut te mirënjohur Fadil Kraja, i kane kushtua një...

“Nene Tereza kur ishte Gonxhe”

Shën Tereza e Kalkutës ka ardhur në një formë të veçantë mbrëmjen e së premtes në teatrin “Migjeni”. Drama “Nene Tereza kur ishte Gonxhe”...

Artikujt e fundit