Friday, February 23, 2018

Klasat kolektive i nenshtrohen provimit, Kopliku: Program i posaçem mesimor dhe...

Ne dar Shkoder jane 118 klasa kolektive te ndara ne 60 shkolla. Nxenesit e tyre i jane nenshtruar nje provimi te vecante me qellim...

Kriteret e pranimit ne fakultetin e Mjekësise

Universiteti i Mjekësisë do të vijojë të marrë maturantët me mesataren më të lartë, e cila megjithëse si kriter është vendosur të jetë mbi...

Provimet e maturës, rregullat e reja për kandidatët

Ministria e Arsimit ka bërë publike udhëzimin për provimet me zgjedhje si dhe procedurën për zhvillimiet e provimeve në 2018. “Testi i gjuhës së...

Deputetja e PD, Duma: Universiteti publik duhet të bëhet një herë...

Zëdhënësja e grupit të Partisë Demokratike, Grida Duma, deklaroi se universitet nuk ka kapacitete të konkurrojë në mënyrë menaxheriale. Duma: Universiteti publik nuk ka kapacitete të...

Forumi i Pedagogëve paralajmëron Ramën: Grevë nëse nuk plotësohen kërkesat

 Pas takimit që zhvilloi kryeministri Edi Rama sot me Snatin e Universitetit të Tiranës, vjen reagimi i ashpër i Forumit për liritë akademike dhe...

Qeveria mbyll një universitet privat

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të nenit 30, të ligjit nr.80/2015, “Për arsimin e lartë dhe kërkimin shkencor në institucionet e...

Universitetet, degët më të kërkuara Administrim-Biznesi dhe Drejtësia

Administrim Biznesi, Drejtësia dhe Punët sociale, vijon të mbetën degët më të kërkuara nga studentët shqiptarë. Sipas një studimi të kryer nga Qendra e...

Orët ’90, ministrja Nikolla:Do jetë lehtësim për nxënësit e prindërit

Ministrja e Arsimit Lindita Nikolla në një intervistë të dhënë, është shprehur se sitemi i orëve 90 minutëshe do të jenë një lehtësim për...

Ministrja Nikolla garanci për ‘3 lëndë në 6 orë’: Jap dorëheqjen...

Vokshi: Do jepni dorëheqjen nëse dështon? Nikolla: Patjetër. Kështu i është përgjigjur u është përgjigjur akuzave të opozitës Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla, gjatë një...

Kryebashkiakja e Shkodres inspekton shkollën Hot i ri në njesinë administrative...

Kryebashkiakja e Shkodres Voltana Ademi ka zhvilluar nje inspektim ne shkollen Hot i ri ne njesine administrative rrethina bashke me administratorin e kesaj njesie...

Artikujt e fundit